Holdturnering for MBC ungdom

MBCs ungdom har siden sæson 2018/2019 deltaget i DGIs ungdomsholdturnering i Nordsjælland. Holdturneringen foregår over 4-6 spilledage i løbet af sæsonen. Holdkampene er både sjove, spændende og lærerige, og så styrker de kammeratskab og sammenhold.

Vores erfaringer med ungdomsholdkampene er, at det er en sjov, spændende, lærerig og meget udviklende oplevelse for de unge. De lærer at koncentrere sig og holde fokus, arbejde sammen, styrke kammeratskabet, yde deres bedste, blive bedre, og hive sig selv op når det bliver svært.

Udover badminton, tænk hvor man ellers kan bruge den slags egenskaber og erfaringer!

Hvordan holdkampe foregår

Her er lidt om hvordan holdkampene i ungdomsholdturneringen foregår:

• Der er 4-6 spilledage (kaldet 'holdrunder') i løbet af sæsonen, dvs. fra oktober til marts. Spilledagene er weekenddage og kan være enten lørdag eller søndag.
  • I hver holdrunde spilles 1-2 holdkampe mod andre klubber. En holdkamp består af 4 singler og 2 doubler og i hver holdkamp vil hver deltager spille 1-2 kampe, dvs. 2-4 kampe på en spilledag med 2 holdkampe.
  • En holdkamp tager normalt ca. 1-1½ time, dvs. 2-3 timer på en spilledag med 2 holdkampe.
  • Kampene foregår i Nordsjælland, så vi kommer altså ikke til at køre ret langt. Nogle af kampdagene bliver på hjemmebane i Melbyhallen. Ved udekampe arrangeres fælles transport fra Melbyhallen.
  • Det koster ca. 150 kr. for hver holdspiller at deltage i holdturneringen.

Find her flere oplysninger om ungdomsholdturneringen samt reglement for ungdomsholdturneringen.

Holdleder til hvert ungdomshold

For hvert hold vi opretter, skal der bruges en holdleder blandt forældrene. Det kræver ikke ret meget at være holdleder, og tager ikke ret lang tid. Holdlederens opgaver er følgende:

• Sørge for at de spillerne på holdet er klar på datoerne for holdkampene, om nødvendigt indkalde afløser, samt indrapportere kampopstilling inden holdkampen.
  • Koordinere kørsel mv. til holdkampene (skema haves til brug for dette).
  • Være kommunikationscentrum og kontaktperson for holdspillerne og holdspillernes forældre.
  • Facilitere lørdagsstræning for holdspillerne hver 4.-5. uge, 2 timer en lørdag i Melbyhallen (se senere).
  • Opslå (eller få en anden af holdets forældre til det) info om og billeder af holdkampe i vores Facebook gruppe, så alle MBC medlemmer og ungdomsforældre kan følge med i aktiviteterne.

Inden sæsonen starter, mødes ungdomsansvarlig med holdlederne og gennemgår hvordan tingene foregår, udleverer checkliste og skema mv.

Ekstra træning til holdspillerne

Én times badmintontræning om ugen er i underkanten, hvis man vil udvikle sig i et godt tempo. Derfor tilbyder vi mulighed for at holdspillerne kan få 2 timers ekstra træning om lørdagen.

Ekstratræningen er lørdage kl. 9.00 - 11.00 i Melbyhallen. Det er ikke noget krav at de unge deltager i ekstratræningen for at deltage i ungdomsholdturneringen, men det er en klar opfordring. Ekstratræningen lørdage koster 200 kr. pr. holdspiller for hele sæsonen.

Der skal bruges en holdleder til at være sammen med de unge ved ekstratræningen om lørdagen. Ikke decideret træning, men bare facilitere at de unge får trænet kampe mv. Hver holdleder tager ca. hver 4.-5. uge 2 timer en lørdag i Melbyhallen.

Holdturnering 2019/2020

Sæson 2019/2020 stillede MBC med hele tre ungdomsturneringshold, et U13 hold og to U15 hold med i alt 14 spillere. Nogle af holdkampene på hjemmebane blev arrangeret så to af holdene spillede holdkampe samtidig. Så det var en fest med tæt på 100 mennesker i Melbyhallen og masser af aktivitet og kampe.

6 badminton ungdomsspillere

Melbys U13 3400 ungdomsturneringshold for sæson 2019/2020. Fra venstre: Emma, Freja, Emanuel, Tobias, Emil og Magnus. Holdet placerede sig som nr. 1 i deres pulje og blev inviteret med til SM og DM, der dog senere blev aflyst pga. Covid-19.

4 badminton ungdomsspillere

Melbys ene U15 4400 ungdomsturneringshold for sæson 2019/2020. Fra venstre: Joachim, Augustas, Julius og Malthe. Holdet placerede sig midt i deres pulje og fik en masse meget tætte og spændende turneringskampe.

4 badminton ungdomsspillere

Melbys andet U15 4400 ungdomsturneringshold for sæson 2019/2020. Fra venstre: Daniel, Benjamin, Hjalmar og Niels. Holdet klarede sig flot, blev nr. 3 i deres pulje og var meget tæt på en 2. plads, og dermed invitation til SM og DM.

Holdturnering 2018/2019

Sæson 2018/2019 var første gang i mange år hvor MBC stillede med et ungdomshold til DGIs ungdomsholdturnering i Nordsjælland. Holdet placerede sig midt i deres pulje og fik nogle rigtig gode, lærerige og spændende oplevelser. Og så blev de tændt på turneringsbadminton.

5 badminton ungdomsspillere

Melbys U13 CD ungdomsturneringshold for sæson 2018/2019. Fra venstre: Daniel, Benjamin, Augustas, Tobias og Emanuel.