Individuelle turneringer for MBC ungdom

MBCs ungdom deltager i en række individulle turneringer i Nordsjælland og Københavnsområdet i løbet af sæsonen. Det gælder både begynderturneringer og de mere konkurrenceprægede turneringer for de mere øvede.

For nogle af turneringerne arranger klubben fælles tilmelding, andre står spillernes forældre selv for.

Alle der spiller ungdomsholdturnering opfordres til at deltage i disse individuelle turneringer. Unge som ikke spiller ungdomsholdturnering, og som har lyst til at prøve at spille turnering, opfordres også til at deltage, især i begynderturneringerne.

Pige spiller badminton single

Freja spiller single i en begynderturnering i Helsinge

Dreng spiller badminton single

Benjamin er for første gang med i en begynderturnering i Helsinge

Turneringer med jævnbyrdige kampe

Fælles for turneringerne er, at der gøres meget fra organisationernes side for at de unge spillere møder så jævnbyrdige modstandere som muligt. Det er sjovere og mere udviklende for deltagerne, når deres niveau er nogenlunde ens.

Badminton single kamp med unge spillere

Daniel spiller singlekamp i en individuel turnering i Hundested

DGI og Badminton Danmark - de to hovedorganisationer for badminton i Danmark - har derfor et sindrigt system med aldersgrupperinger, rækker, point og ranglister, så turneringskampene bliver så jævnbyrdige som muligt.

Fokusturneringer - udvalgte turneringer med fælles tilmelding

MBC udvælger i starten af sæsonen en håndfuld såkaldte fokusturneringer, hvor klubben sørger for fælles tilmelding. Det er både begynderturneringer og almindelige turneringer for de mere øvede.

Gruppe af siddende ungdomsspillere

Melby ungdomsspillere tager en pause ved turnering i Hundested

Oversigt over individuelle turneringer samt tilmelding

På websitet BadmintonPlayer er en turneringsoversigt med de fleste af de turneringer, der afholdes i Danmark. Der er over 200 af disse turneringer om året i Danmark for ungdomsspillere. Oversigten kan filtreres for region, alder, række mv., og det er også her du finder links til arrangørernes invitationer.

Tilmelding for fokusturneringerne tager MBC sig af. For de øvrige individuelle turneringer foregår tilmelding via BadmintonPlayer. For at kunne tilmelde sig, skal ungdomsspilleren være registreret i BadmintonPlayer og det kan man selv gøre ved at følge vejledningen i oprettelse af brugerkonto. Husk at påføre korrekt klub som er 'Melby'.

Prisen for at deltage i en turnering er mellem 80-150 kr. for single og ca. 60-100 kr. for hver deltager i double. MBC prøver at give tilskud, så udgifterne til turneringsdeltagelse ikke bliver for store.